Hotel Blijdorp Rotterdam

Status:

Gerealiseerd

Locatie:

Rotterdam

Tags:

193 kamers / restaurant / healthcenter / 6 vergaderzalen

Oppervlakte:

-----

Opdrachtgever:

Hotel Blijdorp BV

Locatie

Aan de rand van Rotterdam bij het verkeersknooppunt Kleinpolderplein, naast Diergaarde Blijdorp, is de locatie gelegen. Aan de noordzijde ligt het parkeerterrein van de dierentuin en aan de oostzijde ligt een langgerekt park, het Roel Langerakpark. Aan de zuid- en westzijde wordt de locatie begrensd door lage bebouwing en een ontsluitingsweg.

Uitvoering

Het gebouw bestaat uit twee volumes, een hoog en recht volume en een lager gekromd volume. Tussen deze twee volumes bevindt zich het atrium, dat is afgedekt door een schuin oplopend dak met een markante luifel. Door de schuine lijn heeft het gebouw twee gezichten.
Het rechte volume vormt een duidelijke begeleiding van de weg naar het parkeerterrein en wordt bekroond door de luifel. Het gekromde volume aan de zuidzijde sluit aan op de naastgelegen bebouwing.
De gevels zijn opgebouwd uit een strakke, horizontale belijning waardoor de twee verschillende hoofdvolumes van het gebouw duidelijk ervaren worden. De structuur van de gevels is in het atrium doorgezet.
Het atrium wordt aan de voor- en achterzijde afgesloten door glazen vliesgevels, waarin de horizontale belijning is terug te vinden.