Teylinge college Voorhout

Status:

Prijsvraag

Locatie:

Voorhout

Tags:

Nieuwbouw, School, Uitbreiding,

Oppervlakte:

1.000 m2

Analyse

het gebouw heeft een duidelijke opzet waarbij alle praktijk- en leslokalen aan de gevel zijn geplaatst. hierdoor ontstaat er een collectieve centrale gang in het midden van het gebouw
waar ontmoeten centraal kan staan. vanuit deze gang is altijd een connectie met buiten door een heldere zichtlijn. het heldere en compacte ontwerp speelt optimaal in op de wensen en de eisen van de gebruiker. het gebouw presenteert zich als een alzijdig, open en vriendelijk gebouw.

Licht

De centrale gang en trappenhuizen dienen als een verbinding voor het gebouw met een heldere en overzichtelijke opzet. De centrale gang is extra breed, zeer herkenbaar en specifi ek gemaakt in zijn verschijningsvorm. Boven de gang komen sheddaken met een noordwest oriëntatie. natuurlijk licht komt via de sheddaken diep in het gebouw en in de gangen. door de noordwest oriëntatie ontstaat er geen hinder van direct zonlicht via de sheddaken. De gangpuien en grote hoge vliesgevels in de praktijk- en leslokalen zorgen voor veel daglicht in deze ruimten.