Uitbreiding AFAS stadion (AZ) Alkmaar

Status:

Uitvoering

Locatie:

Alkmaar

Tags:

Uitbreiding, AZ, Stadion, commerciële ruimte

Oppervlakte:

3.420 m²

Opdrachtgever:

Stadion Alkmaar Beheer B.V.

AFAS Stadion (AZ)

De uitbreiding van het AFAS-Stadion omvat diverse casco commerciële ruimten waaronder een Sportcafé en winkels en voorzieningen die als thema sport, vrije tijd en recreatie hebben. Totaal wordt in twee fasen 3.420 m² commerciële ruimte gerealiseerd.

De uitbreiding van het stadion, waar AZ zijn thuiswedstrijden speelt, is nodig om gedurende de wedstrijden aan de horecabehoefte te kunnen voldoen. In de commerciële ruimten zijn, naast  het Sportcafé en sportgerelateerde winkels (retail) en voorzieningen, ook mogelijkheden voor een kinderdagverblijf. Daarnaast zijn vele andere vormen van bedrijfsvoering mogelijk, welke nog nadere invulling dienen te krijgen.

De nieuwbouw is gesitueerd onder de bestaande tribunes aan zowel de Noord- als Westboulevard. De uitbreiding wordt geheel vrij van de bestaande constructie gerealiseerd. De gevels worden in de stijl van het bestaande stadion vervaardigd met geïsoleerde rode panelen en aluminium kozijnen. De hoofdconstructie bestaat uit een geïsoleerde plaatvloer en een staalconstructie met een staalplaatbetonvloer.