Ziggo Heerhugowaard

Status:

Gerealiseerd

Locatie:

Heerhugowaard

Tags:

Kantoor, Renovatie

Oppervlakte:

1.050m2 kantoorruimte / 1.200m2 Bedrijfsruimte

Opdrachtgever:

Parree Beheer BV

Revitalisatie

Het gebouw ligt langs de provinciale weg in Heerhugowaard aan de rand van een bedrijventerrein in een reeks met meerdere kantoorgebouwen. Het gebouw is oorspronkelijk door ons bureau ontworpen en voldeed niet meer aan de eisen en de gewenste afmetingen van de nieuwe gebruiker. Het kantoorgebouw wordt uitgebreid en het bestaande gedeelte wordt gerenoveerd. Het bestaande gebouw bestaat uit een compositie van een aantal basisvolumes.

Dit principe is het uitgangspunt geweest voor het nieuw te bouwen deel. Door gelijke ‘bouwstenen’ toe te passen gaan bestaand en nieuw een geheel vormen. De geleding van het gehele gebouw door de volumes zorgt ervoor dat de schaal en de maat aansluiten op de omgeving en dat het gebouw een uitnodigende uitstraling heeft. De functionele basisstructuur en de basisopzet van het oorspronkelijke gebouw zijn in tact gelaten. De heldere opbouw van de volumes en de karakteristieke lijnen in de gevel zijn behouden en benadrukt. In combinatie met de gekozen materialisatie voor het bestaande en het nieuwe deel heeft het gehele gebouw een nieuwe uitstraling gekregen.