Geestersingel Alkmaar Alkmaar

Status:

Gerealiseerd

Locatie:

Alkmaar

Tags:

Appartementen, Stadsvilla's, Hotel Nieuwbouw

Oppervlakte:

32 Appartementen, 14 grondgebonden woningen en 64 hotelkamers

Opdrachtgever:

Bouw- en aannemingsbedrijf Lokhorst BV

Complexe situatie

Op een prachtige locatie direct nabij het stadscentrum van Alkmaar, gelegen aan de Geestersingel en de Waterlaan bevindt zich het project. In het complex zijn verschillende soorten woonfuncties en een hotelfunctie met elkaar verweven. Langs de Waterlaan liggen de grondgebonden stadsvilla’s en aan de Geestersingel het hotel en de appartementen.  Het geheel sluit qua bouwvolume aan op de bebouwing van het naastgelegen gymnasium en maakt de bebouwingswand langs de brede Geestersingel af.

De situatie van het plan is complex. Het plan staat naast zeer verschillende gebouwen en ruimten. Aan alle zijden gelden verschillende stedenbouwkundige randvoorwaarden die vragen om specifieke aansluitingen.  Het plan is opgezet als een gesloten bouwblok dat een binnenruimte omsluit. De binnenruimte wordt ontsloten vanaf de Geestersingel. Het plan vormt een straatwand voor zeer verschillende straten; de Geestersingel, de Cabeljaustraat en de Waterlaan.  Aan de Geestersingel bevindt zich het appartementengebouw naast het nieuw te bouwen hotel. De wonigen liggen aan de Cabeljauwstraat en de Waterlaan.
Het plan sluit aan op de bebouwing van het Murmellius-college aan de Geestersingel en buigt af de Cabeljaustraat in en wordt doorgetrokken de Waterlaan in. Het appartementengebouw is hoger, als duidelijke begrenzing van de weidsheid van de Geestersingel.  De woningen zijn lager en sluiten aan op het meer intieme karakter van de Cabeljauwstraat en de Waterlaan.