Transformatie kantoor naar appartementen Picassolaan Alkmaar

Status:

Voorontwerp

Locatie:

Picassolaan Alkmaar

Tags:

Transformatie, Appartementen, Verbouw

Oppervlakte:

29 Appartementen

Opdrachtgever:

BOATEX

Appartementen in ‘Picassolaan’

Het college van B&W van Alkmaar werkt mee aan nieuwe plannen met het voormalig Ahrendgebouw aan de Picassolaan. Het Ahrendgebouw staat al jaren leeg. Begin dit jaar is het kantoorgebouw gekocht door Boatex Beheer uit Amsterdam. Boatex gaat in het bestaande gebouw circa 32 appartementen realiseren.

Bijzonder aan dit project is dat er maatwerk wordt geboden. Dit betekent dat kopers zelf zowel qua maatvoering als qua afbouwmogelijkheden kunnen kiezen uit een aantal varianten. Zo zal er vanaf casco niveau kunnen worden gekocht. Op deze manier kan men voor een zeer scherp tarief een eigen woning bekostigen en deze geheel naar eigen wens indelen en afwerken.

Woongebouw

Met deze beslissing stapt het college af van het oorspronkelijk idee om het Ahrendgebouw en de grond ernaast tegelijk te laten ontwikkelen. Het Ahrendgebouw verandert hiermee van een kantoorgebouw naar een woongebouw. De afgelopen jaren zijn er meerdere initiatieven voor het Ahrendgebouw geweest, maar dat leidde nog niet tot een concreet plan. Het college is positief over de plannen.