Laboratorium VUmc Amsterdam

Status:

Bouwvoorbereiding

Locatie:

VUmc Amsterdam

Tags:

Laboratorium

Opdrachtgever:

VUmc Amsterdam

Laboratorium

Het gebouwdeel brug van VUmc is circa 25 jaar oud en aan renovatie toe. Het gebouwdeel brug kruist op de begane grond niveau de Boelelaan en vormt op de eerste en tweede verdieping een belangrijke verbindingsroute tussen de kliniek en de polikliniek.
Het gebouwdeel brug is op de eerste en tweede verdieping geschikt als verkeersroute van patiënten, medewerkers en goederen en wordt als zodanig op beide etages intensief gebruikt. Hoofdzakelijk biedt het gebouwdeel brug op beide verdiepingen huisvesting aan laboratoria (o.a. klinische chemie en hematologie) en daarnaast aan medische stafafdelingen. Het gebouwdeel brug heeft een oppervlakte van circa 4.000 m2 bvo, waarvan circa 3.000 m2 bvo laboratoria.
In hoofdfase 1 wordt de tweede verdieping gerenoveerd en in hoofdfase 2 wordt de eerste verdieping gerenoveerd.
Gedurende de renovatie zal de bedrijfsvoering van de klinische chemie en de hematologie gewoon doorgaan. Tijdens de renovatie van hoofdfase 1 zal de eerste verdieping in bedrijf blijven. Daarnaast is tijdelijke huisvesting/schuifruimte nodig voor verschillende laboratoria (KCL-HL, MBL, ML-DNA, ML-research, Bloedafname, Biobank).